Welkom in groep 1 en 2!

De basisschoolperiode is een bijzondere fase in een mensenleven. In de groepen 1/2 wordt daarmee een aanvang gemaakt en de  fundamenten gelegd voor het latere leren. Het belangrijkste daarbij is dat het kind zich veilig en geaccepteerd voelt.

De kinderen krijgen op gebied van voorbereidend rekenen, taal en schrijven een speels aanbod d.m.v. taal en rekenspelletjes, liedjes, versjes, prentenboeken, gymlessen. Het lijkt of de kinderen alleen maar spelen, dat doen ze dus ook veel, maar tijdens het spelen leren en ontdekken ze veel.

We bieden bewust bepaalde les(spel)activiteiten aan die voldoen aan een bepaald doel. Daarbij volgen we uw kind in zijn/haar ontwikkeling en dat doen we door de kinderen te observeren. Er wordt gekeken naar wat de kinderen goed kunnen, maar er wordt ook gekeken naar de dingen die nog iets minder goed gaan.

In de onderbouw leren we ook hoe je met elkaar hoort om te gaan en vriendschappen te sluiten. Er wordt dus gekeken naar de totale ontwikkeling van het kind

Op deze manier worden de kinderen voorbereid op een volgende groep.

Afbeeldingsresultaat voor vrienden

Schooljaar 2019/2020

Januari

De voorleesdagen

Op 22 januari zijn de voorleesdagen begonnen. Op deze dagen staat het lezen centraal en leest iedereen voor uit het prentenboek van het jaar "Moppereend". Moppereend gaat over een eend, die van mopperig tot extreem mopperig wordt. De andere dieren, die haar willen helpen, worden uiteindelijk aangestoken door het gechagerijn van eend.

Een prachtig boek over gevoelens en daarbij wordt het weer besproken. En als eindconclusie: na regen komt zonneschijn.

Juf Eppy heeft de voorleesdagen geopend door Moppereend voor te lezen. Ze had een aantal dieren meegenomen, die om de beurt uit haar tas dmv een raadsel tevoorschijn kwamen. Ook had zij een leuke verwerking  van het boek. De kinderen hebben genoten en juf Eppy ook. Bedankt dat je meteen ja zei.

We hebben verder die week over het boek gewerkt dmv van schilderen, tekenen, kleuren, passen en meten, bouwen en sorteren. De liedjes "Het is een mopperdag" hebben we vaak gezongen en "Tikketakke Regen" hebben we geleerd.

Voor meer foto's kijk HIER