OBS 75 Nieuw-Buinen

Welkom in groep 1 en 2!

De basisschoolperiode is een bijzondere fase in een mensenleven. In de groepen 1/2 wordt daarmee een aanvang gemaakt en de  fundamenten gelegd voor het latere leren. Het belangrijkste daarbij is dat het kind zich veilig en geaccepteerd voelt.

De kinderen krijgen op gebied van voorbereidend rekenen, taal en schrijven een speels aanbod d.m.v. taal en rekenspelletjes, liedjes, versjes, prentenboeken, gymlessen. Het lijkt of de kinderen alleen maar spelen, dat doen ze dus ook veel, maar tijdens het spelen leren en ontdekken ze veel.

We bieden bewust bepaalde les(spel)activiteiten aan die voldoen aan een bepaald doel. Daarbij volgen we uw kind in zijn/haar ontwikkeling en dat doen we door de kinderen te observeren. Er wordt gekeken naar wat de kinderen goed kunnen, maar er wordt ook gekeken naar de dingen die nog iets minder goed gaan.

In de onderbouw leren we ook hoe je met elkaar hoort om te gaan en vriendschappen te sluiten. Er wordt dus gekeken naar de totale ontwikkeling van het kind

 

Op deze manier worden de kinderen voorbereid op een volgende groep.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor vrienden

Schooljaar 2019/2020

Januari

De voorleesdagen

           

Op 22 januari zijn de voorleesdagen begonnen. Op deze dagen staat het lezen centraal en leest iedereen voor uit het prentenboek van het jaar "Moppereend". Moppereend gaat over een eend, die van mopperig tot extreem mopperig wordt. De andere dieren, die haar willen helpen, worden uiteindelijk aangestoken door het gechagerijn van eend.

Een prachtig boek over gevoelens en daarbij wordt het weer besproken. En als eindconclusie: na regen komt zonneschijn.

Juf Eppy heeft de voorleesdagen geopend door Moppereend voor te lezen. Ze had een aantal dieren meegenomen, die om de beurt uit haar tas dmv een raadsel tevoorschijn kwamen. Ook had zij een leuke verwerking  van het boek. De kinderen hebben genoten en juf Eppy ook. Bedankt dat je meteen ja zei.

We hebben verder die week over het boek gewerkt dmv van schilderen, tekenen, kleuren, passen en meten, bouwen en sorteren. De liedjes "Het is een mopperdag" hebben we vaak gezongen en "Tikketakke Regen" hebben we geleerd.

Voor meer foto's kijk HIER

 

December

Kerst 2019

 

Voor meer foto's klik HIER

 

Sinterklaasfeest

 Voor meer foto's klik HIER

September

Voorstelling: meneer Kruis en meneer Mol.

27 september zijn we met elkaar naar "De Poolster" geweest om daar de voorstelling meneer Mol en meneer Kruis te bekijken. Het was een voorstelling bomvol muziek, zang en tevens zeer educatief: aan bod kwamen de letters, de cijfers, de dagen van de week, de namen van je vingers, dieren. De kinderen vonden het geweldig en zo te zien de moeders ook!! Bedankt voor het brengen en halen.

Foto's klik HIER

Voorstelling Stop! Licht!

Op 13 september hebben we een voorstelling gehad over verkeer. De kinderen leerden de kleuren van het verkeerslicht en weten ook wat te doen bij de kleuren rood, oranje en groen. Het was een interactieve voorstelling en de kinderen hebben veel plezier gehad en waren tot op eind geboeid.

Ook in de dagen voorafgaand hebben we het over verkeer gehad: wat is veilig, wat moet er aan en op een fiets zitten, we hebben verkeersborden bekeken etc.

https://myalbum.com/album/hVTsHPiZFYRD

 

Schooljaar 2018/2019

Juni

Schoolreis Kabouterland

Schoolreis naar Kabouterland altijd een succes.

Kijk voor foto's  HIER

Mei

De middeleeuwen

Door de hele school hebben we over de Middeleeuwen gewerkt. Wat hebben de kinderen veel geleerd. Het project is afgesloten met een pleinfeest. De foto's spreken voor zich.

Foto's van alle groepen zie algemene foto's

Voor nog meer foto's van de Middeleeuwen klik HIER

April

Koningsdag

We hebben de verjaardag van onze koning en de juffen gevierd. We hebben het erg gezellig gehad. De dag begon met een ontbijt en daarna gingen we in groepjes langs allerlei spelletjes.    

Foto's van alle groepen zie algemene foto's.

Voor nog meer foto's van het ontbijt klik HIER

Lente/pasen

Elk jaar werken/spelen over de thema's pasen en lente.  Hoe groeien tulpen en sperziebonen en komt er ook loof aan afgesneden wortels wanneer je ze in het water legt? Hoeveel legt kip Kakel op een dag en waren het er meer/minder dan gisteren of evenveel? Wat zit er in een ei, hoe heet dat allemaal? Veel nieuwe woorden geleerd en op rekengebied een aantal begrippen.

 

Voor meer foto's klik hier HIER

 Februari

Brandweervrouw op bezoek

 

Voor meer foto's klik HIER

 

Januari

Noord- en Zuidpool

Na het thema Nieuwjaar zijn we begonnen met de Noord- en de Zuidpool. De kinderen waren erg geïnteresseerd in dit onderwerp. Er viel ook heel veel te leren over ijsbergen, wakken in het ijs, ijsberen, pinguïns, poolvossen en de Eskimo's etc. Hoe leven de dieren en mensen daar?

We hebben geknutseld, gezongen, gedanst(o.a. de pinguindans)en spellessen en kleutergym in de gymzaal gedaan: o.a. springen over wakken, lopen als een ijsbeer, als een pinguïn, glijden van een ijsberg en zelfs sneeuw gemaakt etc. 

Voor meer foto's klik HIER

Nieuwjaar

We zijn 2019 begonnen met het thema Nieuwjaar en daar horen natuurlijk oliebollen en vuurwerk bij. De kinderen hebben oliebollen gescheurd, wat een leuk effect gaf, ze waren om op te eten!! Groep 2 heeft vuurpijlen gemaakt en getekend. We hebben veel nieuwe woorden geleerd en we kennen nu de maanden van het jaar, het liedje heet dan ook 12 maanden bij elkaar...

             

Voor meer foto's klik  Hier

 

December

Kerst

Voor meer foto's klik HIER 

 

Sinterklaas

 

Voor meer foto's klik HIER

Allerlei foto's

Hier worden steeds foto's toegevoegd van het hele jaar. Onderstaande foto: wat  een bos wol kan toevoegen aan het spel in de bouwhoek. De jongens hebben huizen gebouwd en ja..dan moet er ook stroom in elk huis....prachtig!!!

Voor foto's klik HIER

 

November

Herfst/lampions

Dit keer hebben we lampions gemaakt met als thema herfst. Verder zie foto's voor wat herfstwerkjes.

Meer foto's klik HIER

Bibliotheekactiviteiten

Groep 2 heeft op donderdagmiddag een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Carin, de bibliothecaresse heeft voorgelezen en verteld waarom boeken zo belangrijk zijn en verteld wat er nog meer in de bibliotheek te doen is.

Een paar weken later kwam Carin weer en ging met de kinderen programmeren met Bijtje Bot. Het was nog niet zo gemakkelijk, maar er waren toch kinderen die het na afloop van de les konden.

Voor meer foto's klik HIER

Oktober

Project muizen.

We hebben over het thema muizen gewerkt. Hoe leven muizen, wat eten ze enz. Tot grote pret van de kinderen zijn er muizen in de klas geboren en en dan moet er gewogen en gemeten worden. Zie foto's babyboek.

We hebben liedjes geleerd: In Amsterdam daar staat een huis; Er zitten 1, 2, 3, 4 muizen in de trein: Piep piep. We hebben muizen geschilderd en gevouwen, boeken voorgelezen, muizenhuizen gebouwd met blokken. etc. Een jongen ging zelfs in de zandbak kaas maken.

Het project werd afgesloten met een theatervoorstelling "Het muizenhuis", dat erg in de smaak viel, getuige de foto's.

 

Kijk voor meer foto's  HIER

Schooljaar 2017/2018

Juni

Schoolreis naar Drentse koe.

De foto's spreken voor zich. Een opmerking van een van de kinderen:"Dit is de mooiste dag van mijn leven"!

           

 

Kijk voor foto's van de schoolreis  HIER

 

Cultuurweek met als hoogtepunt het bezoek aan het Hunebedmuseum in Borger.

De kinderen hebben veel opgestoken van het thema Hunebedbouwers of het Trechterbekervolk. Zo weten ze o.a. hoe de kleding van deze  mensen eruit zag, hoe ze vuur en potten maakten, wat ze aten, hoe ze woonden. 

We hebben over het thema in de klas gehad dmv van kringgesprekken, filmpjes kijken, knutselen, hunebedden en tenten maken in de zandtafel en niet te vergeten voorlezen uit de boeken van Oek.

Het museumbezoek was een prachtige afsluiting van ons thema. 

                        

Er zijn meer foto's gemaakt. Klik  HIER

 

April

Juffendag/koningsspelen

https://myalbum.com/album/zvlhEjKGyNtS

Foto's zijn ook van andere groepen.

 

Pasen

 Kijk voor foto's van Pasen HIER

Voor meer foto's zie foto's van de hele school.