OBS 75 Nieuw-Buinen

 Schooljaar 2018 - 2019

Een nieuw schooljaar is altijd weer leuk, spannend en een nieuw begin. Dit geldt voor iedereen: juffen, kinderen en ouders. Dit jaar starten we met twee nieuwe juffen, Juf Marga en juf Marloes. De kinderen (en de juffen) vonden dit best een beetje spannend. We hebben de eerste weken veel activiteiten gedaan om elkaar te leren kennen. Inmiddels wordt er hard gewerkt en al veel geleerd.

Groep 3 is druk bezig met leren lezen, dit vinden ze erg leuk en doen ze dan ook met veel enthousiasme. Groep 4 krijgt meer rekenwerk, leren hele zinnen schrijven en lezen moeilijke boeken.

 

Laatste schooldag

Vrijdag 12 juli, daar is hij al, de laatste schooldag! Dit was ook de laatste dag van juf Marloes op school. We hebben samen spelletjes gespeeld, de kinderen kregen de hele ochtend door lekkere traktaties en groep 8 kwam tussendoor nog even snoep strooien. Het was een leuke en gezellige laatste schooldag! Juf Marloes bedankt alle ouders en kinderen voor deze fijne dag. 

Wij wensen alle ouders en kinderen een fijne zomervakantie!

 

Vossenjacht

Op donderdag 11 juli was de jaarlijkse vossenjacht. De leerlingen van groep 7, een aantal oud leerlingen, juf Eppy en juf Henny waren de vossen. Bij de vossen hebben de kinderen leuke spellen gedaan of kregen ze een lekkere traktatie. Eenmaal terug op school hebben we samen patat gegeten en sloten we af met een bingo! Het was een geslaagde dag. 

 

 

Schoolreis Hellendoorn

Op donderdag 27 juni waren wij samen op schoolreis met groep 5/6 naar Hellendoorn. Wij hebben hier een prachtige dag gehad die is omgevlogen. De kinderen (en juffen) hebben genoten en bleven graag nog wat langer in dit mooie park!

 

   

Verhaaltjes maken in groep 3

Groep 3 is flink bezig met het maken van verhaaltjes. Naar aanleiding van het ankerverhaal hebben de kinderen aan de hand van de ankerplaten het verhaal zelf ook geschreven. 

 

Maar ook op de letterdozen worden mooie zinnen gemaakt.

 

 

Loopspel toernooi 2019

Op vrijdag 8 februari hebben wij meegedaan aan het jaarlijks loopspel toernooi in sporthal De Koel, te Borger. De kinderen hebben in de weken vooraf flink geoefend met meester Stefan. Het samenwerken in het team verliep in het begin wat moeizaam, maar met goed oefenen ging dit steeds beter. Dat hebben ze ook laten zien tijdens het toernooi. Alle kinderen hebben goed hun best gedaan en fanatiek deelgenomen. Het was een leuke, sportieve ochtend. 

 

Voorstelling 'Wat is er mis met mijn vis?'

De vrijdag voor de herfstvakantie zijn wij naar de voorstelling 'Wat is er mis met mijn vis?' geweest. In deze voorstelling komt een mens in de wereld van een vis. Om elkaar te begrijpen zoeken ze naar een woordeloze taal en er ontstaat een bijzondere vriendschap. De kinderen waren erg enthousiast en vonden het heel leuk.


 

Herfst

In de klas hebben wij het gehad over de herfst. De kinderen hebben vervolgens samen een herfsttafel gemaakt. Ze hebben veel spullen mee naar school genomen en hebben zelf spinnen geknutseld.