OBS 75 Nieuw-Buinen
  • Het schooljaar is weer begonnen 

Het schoolseizoen 2018-2019 is begonnen!! De vakantie zit erop, de 6 weken vakantie zijn voorbij gevlogen.
Groep 5 is begonnen met 12 leerlingen. Voor hen geldt: een nieuwe klas, nieuwe kinderen en een nieuwe juf.
Groep 6 is gestart met 6 leerlingen. Zij zijn nu de "oudsten" in deze klas en gaan verder met de vakken waarmee ze zijn begonnen in groep 5. Het rekenen gaat nu boven de duizend!!

Niet alleen groep 6 werkt met een Chromebook, ook groep 5 is begonnen met het notebook. Ook zijn we voor beide groepen gestart met een geïntegreerde methode voor wereldoriëntatie. Het thema “Ik hou van Holland” staat de eerste weken centraal.

 

** Bezoek Hunebed Centrum

 Op 29 maart zijn we op bezoek geweest in het Hunebed Centrum te Borger.
We vertrokken om 9.15 uur richting Borger. We werden rondgeleid door een "echte" hunebedbouwer. 

Wil je de foto's zien, klik HIER

** Sinterklaas

Dit jaar kwam de Sint met blauw zwaailicht en loeiende sirene op school, hij had een brandweerauto gecharterd. De kinderen waren bang dat de brandweerauto door zou rijden, maar hij stopte toch voor de school. Dus ook dit jaar kon het sinterklaasfeest weer doorgaan.

Voor de kinderen van groep 5 was het dit jaar extra spannend, want zij maakten voor het eerst een surprise met daarbij een gedichtje. Aan het eind van het feest waren alle cadeautjes uitgepakt en ging iedereen tevreden naar huis.

 

 

 

 

** Trefbaltoernooi

Groep 5/6 heeft vrijdag 30 november een trefbaltoernooi gehad. En groep 5/6 heeft echt heel goed geoefend. Zelfs woensdagmiddag hebben we geoefend. En de eerste wedstrijd van het toernooi hebben we gewonnen, het was wel heel spannend, want wij hadden 1 keer het hele vak leeg gespeeld. En de tegenstander had het tweede potje gewonnen, want ze hadden meer in het vak dan wij. De tweede wedstrijd hebben we helaas verloren. En de derde wedstrijd ook. Maar de  vierde wedstrijd hebben we op het nippertje verloren. Want de tegenstander had 1 keer het hele vak leeg gespeeld. En wij hadden het tweede potje van die wedstrijd gewonnen omdat wij de meeste in ons vak hadden. En de laatste wedstrijd hebben we gewonnen.

Groetjes Daniël   

 

 

** Lampions

Bijna 11 november, 
Met z'n allen weer hele mooie lampions gemaakt...

   

    

** Streetwise

 Woensdag 17 oktober was ANWB Streetwise op bezoek bij OBS 75.
De leerlingen van groep 5 en 6 gingen naar het onderdeel: "Hallo auto."  
Alles draait hier om het leren inschatten van de remweg van de auto. Wat is bijvoorbeeld de invloed van de reactietijd op de remafstand? Om dit goed over te brengen, gaan de kinderen op de bijrijdersstoel mee in een lesauto. Ze moeten zelf remmen!  Dankzij de dubbelbediening ervaren ze hoe lang een remweg is. Verder is er ook aandacht voor het belang van de autogordel en het autostoeltje/zitverhoger.
Het was een leerzame ochtend.

 Wil je de foto's zien? Klik hier....

** Ik hou van Holland

Het thema “Ik hou van Holland” staat de eerste weken centraal.


...... Hoogtepunten schooljaar 2017-2018 ......

** Het Leesvirus feest.

5 april met de groepen 5-6 naar het "Brughuus" in Valthermond. 

Hier staan de Foto's     (met dank aan Judith Jeuring) 

** kerstversiering om de klas nog mooier te maken.

Gezellige knutselmiddag gehad op vrijdag 15 december. Juf heeft een verhaal voorgelezen en we hebben
kerstliedjes gezongen en gedanst op kerstmuziek. 

 

** Sinterklaasfeest

5 december was het feest op onze school. De Sint kwam ook langs in groep 5-6. 

** Trefbaltoernooi 24 november

Groep 5/6 had een trefbaltoernooi. We moesten om 8.30 uur weg van school en om 9.10 uur begon de eerste wedstrijd. Het ging super goed.
We speelden eerst tegen de Klister-1, die wonnen we met 6-3.
Daarna tegen St. Joseph-1, weer ging het zo goed. We wonnen met 9-0.
Een poosje later moesten we tegen de Poolster-2. Het ging weer goed, we wonnen met 6-0.
Toen kwam de halve finale. We moesten tegen de Klister-2. We hebben gewonnen met 6-0.
De finale kwam, we moesten tegen de Poolster-1.
We hebben verloren met 10-1, MAAR WE ZIJN WEL 2e GEWORDEN!!
Verslag van Kim & Amber

 
** Sint Maarten

11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag....

We zijn druk bezig geweest met het maken van de lampionnen en het resultaat mag d'r zijn!

 

 

 

** School ontbijt op vrijdagmorgen 10 november.

We hebben heerlijk gegeten. Gezond broodbeleg en veel fruit.


...... Hoogtepunten schooljaar 2016-2017 ......

 ** Schoolreis naar Appelscha

Eindelijk was het 6 juli....de kinderen uit de groep 5 en 6  gingen op schoolreis.  We vertrokken met de bus naar  het attractiepark "Duinen Zathe" in Appelscha. Met de goedgevulde tassen en het "hondje van de buren" was het erg gezellig in de bus. Aangekomen in het park gingen we gezamenlijk in de attracties. Het spookhuis, de rollercoaster, de botsauto's en de waterglijbaan waren favoriet. In het verkeerspark bleek dat de kinderen goed op de hoogte waren van de verkeersregels. Iedereen  was geslaagd voor het rijexamen en kreeg na afloop een rijbewijs met pasfoto. Om vier uur vertrokken we weer richting school, waar de ouders stonden te wachten op een bus die niet kwam.  Een geslaagde dag...

Gelukkig hebben we de  foto's nog.      

 

 ** Dieren in de klas

De vader van Nick Bavelaar  heeft een "lezing" gehouden over slangen, schildpadden, gekko's. Juf Eppy kreeg daar lucht van en kwam met haar kinderen in de klas van groep 1/2. We hebben veel geleerd, maar het was  af en toe ook best spannend.(dat vonden de juffen ook)

             

 Voor meer foto's klik HIER

 

** Project kunst en cultuur

In het kader de week "kunst en cultuur" hebben we vrijdag 18 november een bezoek gebracht aan het museum De Buitenplaats in Eelde. Met 7 auto's vertrokken we vanaf school richting Eelde, waar de kinderen een rondleiding kregen door de tuin en het museum.

Wil je de foto's zien, klik hier.... 

 

Video van ons kunstproject online!

In november 2016 hebben we een te gek kunstproject gedaan. We hebben uitstapjes gemaakt en op school verschillende workshops gevolgd! Nieuwsgierig? Bekijk de video! https://youtu.be/bLeu2UVI3jQ 

 

** Kinderboekenweek oktober 2016

In het kader de Kinderboekenweek, "weetjes over opa's en oma's" hadden we mevrouw A. Brouwer uitgenodigd om iets te vertellen over haar lagere schooltijd, 75 jaar geleden. Vroeger zaten de kinderen in schoolbankjes en ze schreven met een kroontjespen. Ook vertelde ze over de spelletjes die zij toen op het schoolplein speelde, zoals kaatsen, bokjespringen, hinkelen. Mevrouw Brouwer zat in een klas met 48 leerlingen! Als ze straf kregen, moesten ze in de hoek staan.  Het was een gezellige, interessante ochtend. Mevrouw Brouwer zat voor de klas als een echte juf Annie. 

 

  ** Schoolreis 2016  groep 5-6 naar Wildlands...                                 

 de prairiehondjes waren zeer geliefd.      26 mei was het de grote dag voor onze groep 5-6. Met een grote bus gingen we richting Emmen, naar dè attractie van het noorden, Wildlands..Iedereen was goedgemutst en vrolijk. Samen met de juffen en een aantal moeders kwamen we aan op het grote plein voor Wildlands. Hier moesten we even wachten en ondertussen kregen we een traktatie van de jarige Jasper.
Het park is behoorlijk groot, maar we hebben toch alles gezien. Het was een geweldige belevenis. Allereerst naar Nortica met ijsberen, zeeleeuwen en de 3Dfilm. Daarna verder naar Jungola, waar we apen zagen, maar waar we ook zelf als apen konden klimmen. Hier hebben we samen patat gegeten en iets gedronken. Een beetje uitgerust zijn we toen verdergegaan naar  Serenga. Hier was een kinderboerderij waar we tussen de dieren konden lopen. Velen wilden wel een dier meenemen naar school, vooral de prairiehondjes waren schattig. We zijn in de Serenga-safari geweest over de savanne tussen de wilde dieren.
Tegen het einde van de dag hebben we nog gespeeld in de speeltuin Animazia. Tegen 17.00 uur zijn we teruggelopen naar de bus.
Moe maar voldaan waren we tegen 17.30 uur terug bij school. Topdag!!

wil je de foto's zien? Klik hier....