Welkom in groep 7 en 8!

Deze gezellige groep is een combinatiegroep van 20 leerlingen. Ze krijgen les van Juf Karin.

--- Koken! ---

Blink Wereld had deze periode als thema: de experimentele keuken. Tijdens de onderzoekslessen moesten de leerlingen recepten voor een hapje en een drankje uitzoeken die ze wilden gaan maken. Op donderdag 11 april was het dan eindelijk zover, we gingen koken. We hebben een erg leuke middag gehad en de hapjes en drankjes smaakten heerlijk!

--- Supporter van schoon ---

Op vrijdag 22 maart deden we mee aan de landelijke opschoondag. We hebben het plein, de omgeving rondom de school en de buurt weer mooi schoongemaakt. Nu hopen dat het zo blijft!

--- Voorleeswedstrijd ---

In November hebben we de voorleeswedstijd op school gehad. Merel is onze voorleeskampoein geworden. Op 13 maart mocht zij meedoen aan de voorleeswedstrijd van de gemeente Borger-Odoorn. Ze deed het heel erg goed, helaas werd ze geen voorleeskampioen. We zijn allemaal erg trots op Merel!

--- Grafieken op het schoolplein ---

Soms doen we de rekenles net even anders. In februari maakten we grafieken op het plein.

--- Voetbaltoernooi in de Kerstvakantie ---

In de kerstvakantie deden een aantal leerlinen mee aan het Kerstvoetbaltoernooi. De jongens en meiden hebben getraind en werden goed gecoacht. Ze hebben er hun best gedaan en behaalden de derde plaats! Gefeliciteerd!

--- Lampionnen ---

--- Lego we Do! ---

Op woensdag 31 oktober hebben we een robot gebouwd van Lego (een workshop van de Bibliotheek). Deze robot konden we bouwen en programmeren met een app op de tablet. We konden Mylo (dat was zijn naam) laten lopen, stoppen, geluiden laten maken en gekleurde lichtjes geven. Een aantal van ons heeft ook nog een windmolen of een raceauto gemaakt.

Het was een geslaagde ochtend!

--- 'Museum der Wereldsterren' ---

Op donderdagmiddag 18 oktober hebben wij onze klas omgetoverd tot een waar museum. In ons museum presenteerden we onze zelfgekozen wereldsterren. Dit was het onderzoek dat hoort bij onze nieuwe methode Blink Wereld.

De leerlingen uit groep 5/6 kwamen een kijkje nemen in het museum. Zij moesten echte kaartjes laten knippen bij onze museummedewerker.

Het museum zag er prachtig uit, we hebben er veel van geleerd!