Welkom in groep 7 en 8!

Deze gezellige groep wil zich graag aan u voorstellen. Groep 7 en 8 is een combinatiegroep van 27 leerlingen. Ze krijgen les van Juf Karin.

--- Sinterklaas in 7 & 8 ---

De leerlingen (en/of ouders, broers en zussen) hebben weer erg hun best gedaan op de surprises dit jaar. We hebben een gezellige dag gehad.

klik hier voor meer foto's.

--- Annemijn Hummel is onze Voorleeskampioen ---

De voorleeswedstrijd was super leuk en spannend, ik trilde heel erg tijdens het voorlezen .

Maar ik heb toch gewonnen en ben super blij want dat had ik echt niet verwacht.

Ik heb een heel leuk cadeautje van school gekregen en een oorkonde.

Ik vond het voorlezen zo leuk en spannend natuurlijk.

Ik kan het nu nog steeds eigenlijk niet geloven.

Door: Annemijn

--- Aardappels rooien bij André Trip ---

Hoi, wij zijn Bas en Carleen en het leek ons wel eens leuk om een excursie naar de aardappelrooier van André Trip te doen. Dus toen gingen we dat aan juffrouw vragen, en juffrouw vond het goed. Maar dan moesten we er een presentatie bij maken. Dus na schooltijd gingen wij een presentatie maken over hoe een aardappelrooier werkt. En toen de volgende dag op 17 oktober, gingen om kwart over twee ’s middags eerst een filmpje kijken en daarna naar het land toe waar André bezig was, tegenover school. Toen we eenmaal op het land waren was de aardappelrooier net achter op het stuk land, dus moesten wij even wachten. En toen begonnen wij maar alvast met het vertellen over hoe een aardappelrooier werkt. En toen de rooier er zelf ook was gingen wij de dingen aanwijzen waar alles zat en vertelden we hoe die dingen dan werkten. Er waren ook een paar kinderen die dachten dat de egelmat heel erg hard was en toen durfden ze het niet aan te raken. Maar toen een paar kinderen het hadden aangeraakt en er niks gebeurde,  was de angst bij de andere kinderen wel weg en toen durfden zij ook de egelmat aan te raken. En uiteindelijk weet iedereen wat meer over hoe de aardappelrooier werkt en hoe alles in elkaar steekt. Al met al dus een geslaagde excursie die best voor herhaling vatbaar is! Als het mag natuurlijk.

Door: Bas en Carleen