OBS 75 Nieuw-Buinen

Stichting OPO Borger-Odoorn

O.B.S. 75 maakt deel uit van de stichting Openbaar Primair Onderwijs (OPO) Borger-Odoorn. Op de website vindt u o.a. de algemene schoolgids. http://www.opoborgerodoorn.nl 

Klik voor uitgebreide informatie over deze school op schoolgids 2018-2019

De schoolgids van OBS 75 is bedoeld om u te informeren over het onderwijs op onze school. Ouders van toekomstige kinderen kunnen lezen waarom onze school een goede keuze is. Deze gids geeft aan waar de school voor staat en wat u van ons mag verwachten. We geven u in grote lijnen een beeld van wat we doen op school en hoe wij ons onderwijs verzorgen. 

U bent van harte welkom om op school te komen kijken, of een gesprek te hebben met de leerkrachten. Als u van te voren een afspraak maakt, bent u ervan verzekerd dat er tijd voor u beschikbaar is. Samen willen we dat uw kind veel leert en met plezier naar school gaat!

Wat staat er in de schoolgids?

Na een korte inleiding over de school vindt u in deze schoolgids informatie over:

  • Wat leren de kinderen op school?
  • De zorg voor de kinderen
  • Wat ouders mogen verwachten van de school
  • De resultaten die de school bereikt
  • Praktische informatie over schooltijden, gymnastiek, etc.

In onderstaand overzicht vindt u meer documenten die u mogelijk interesseren. 

Schoolondersteuningsprofiel

In onderstaande link vindt u 'Het Schoolondersteuningsprofiel'. In dit document leest u informatie over hoe wij de zorg voor de kinderen invullen en bewaken.

Schoolondersteuningsprofiel

 

Veiligheidsplan

Gekoppeld aan ons veiligheidsplan, publiceren we hier de resultaten en voorgenomen acties van onze monitor in januari. 

Veiligheidsmonitor

Naar aanleiding van deze monitor hebben we ons veiligheidsplan uitgebreid. In dit document kunt u lezen hoe wij zorg dragen voor de fysieke en sociale veiligheid, welke regels we op school hanteren, welke afspraken er zijn gemaakt voor schoolreizen, hoe wij werken aan fysieke veiligheid, etc. 

Veiligheidsplan

In mei/juni 2017 is een enquête gehouden voor de ouders en de bovenbouwleerlingen. Zowel ouders als leerlingen voelen zich veilig en fijn op school. Zij beoordelen de school met het cijfer 8,5!

Kijk hier naar een samenvatting van de uitslag en onze daaraan verbonden conclusies.

Enquête veiligheid en welbevinden 2017. 

 

Anti-pestprotocol

In dit protocol kunt u lezen wat u kunt doen bij gesignaleerd pestgedrag. U kunt natuurlijk ook direct een afspraak met een leerkracht maken. 

Anti-pestprotocol