OBS 75 Nieuw-Buinen

Nieuwsbrieven

Vanaf heden zullen wij geen nieuwsbrieven meer op de website plaatsen. Dit heeft te maken met de wet op privacy, omdat er namen in de nieuwsbrief worden vermeld. 

 

Projectweek middeleeuwen

In de week van 12 t/m 17 mei hebben alle groepen gewerkt over het thema 'De Middeleeuwen'. Groep 1 t/m 4 zijn op 16 april op bezoek geweest bij het klooster in Ter Apel. Zij gingen hier op ontdekkingstocht met daarop volgend een fotospeurtocht. Groep 5 t/m 8 zijn 21 mei naar het klooster geweest. Ook zij zijn op ontdekkingstocht gegaan. Op vrijdag 17 mei hebben we het project afgesloten met een leuk en gezellig pleinfeest. De foto's verschijnen binnenkort op de website. 

 

De wensboom

In de week voor de voorjaarsvakantie is in alle klassen aandacht besteed aan het geven en ontvangen van complimenten. De kinderen hebben naar elkaar wensen uitgesproken via de wensboom. Deze wensen zijn samen met de kinderen in de wensboom op het schoolplein gehangen op 14 februari, Valentijnsdag. Na afloop waren de ouders welkom om de wensen te lezen. 

  

 

NL-doet

Op zaterdag 16 maart hebben vele vrijwilligers flink hun handen uit de mouwen gestoken tijdens NL-doet. Onder andere de basket is verplaatst naar een mooie plek op het plein, de hinkeltegels zijn ergens anders neergelegd en rondom te nieuwe buitenberging is er bestraat. Wa zijn wij trots dat ondanks het slechte weer, deze bijzondere mensen dit voor onze school doen. Enorm bedankt! 

 

Opening bibliotheek op school

Met het openen van de Bibliotheek op school (dBos) kregen wij, na het afschaffen van de Bibliobus, weer de beschikking over een echte bibliotheek. Natuurlijk zijn er kinderen die regelmatig boeken lenen in de regionale bibliotheken en dat moet natuurlijk ook gewoon door blijven gaan. De juffen zijn erg blij met hun eigen collectie waarbij alle kinderen van groep 1 t/m 8 in de gelegenheid zijn om op hun eigen school boeken te lenen. 

De Bibliotheek op school is een landelijk initiatief waarbij scholen en bibliotheken structureel samenwerken. De boekencollectie bevat een actueel en gevarieerd aanbod dat aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Op dinsdagmiddag worden de boeken, onder leiding van twee enthousiaste moeders, uitgeleend. Er mag een boek mee naar huis en er wordt een boek gekozen om in de klas te lezen. Alle kinderen hebben een prachtige boekentas met het logo van de school erop gekregen om de boeken in mee te nemen.

Oud collega Gerda Meerhof verrichte op dinsdag 19 maart de openingshandeling door met een leerling het linnengordijn voor de boeken weg te schuiven. Zij vertelde de kinderen over het belang van lezen dat het goed is voor de taalontwikkeling, maar ook dat het vooral leuk kan zijn. Met de collectie interessante, spannende maar vooral leuke boeken in de nieuwe dBos zal dit zeker gaan lukken.